ERA / ANSAMBLU REZIDENTIAL

bloc apartamente studioA19 CATTED residences

stadiu : in constructie

proiect arhitectură : Studio A19 | in colabolare cu Studio Est

colaboratori specialitati: proiectant structura : AxII Design Studio ; proiectant instalatii : MaxArt Engineering

• functiune : imobil de apartamente

• suprafata teren : 1879mp

• suprafata totala construita : 5478 mp

• regim de inaltime : S+P+3E+4R

• ‍amplasament  : Voluntari | Romania


Imobilul este parte integrată a ansamblului rezidențial din strada Emil Racoviță, situat într-un context urban în plină dezvoltare din zona Pipera.

Prin amplasarea sa stradală, clădirea devine astfel reperul vizual al cartierului. Volumetria clară, golurile ample împreună cu materialitatea și paleta vie de culori, îî conferă identitate, imobilul devenind astfel o prezență puternică dar nu agresivă față de context.

Planimetria generală și poziționarea sa generează un spațiu public amplu și bine definit, element esențial pentru o viață urbană sănătoasă, dar care însă este complet ignorat în majoritatea ansamblurilor contemporane de acest tip. Gangul de intrare, curtea ce se deschide către parc și aleea acoperită de consola clădirii sunt elemente ce crează senzația de familiar, pe care locuitorii să și le aproprie și, prin ele, să perceapă întreg ansamblul ca pe un “acasă”.

Apartamentele se remarcă prin existența loggiilor ample, a orientării multiple și suprafețelor generoase, elemente care vin în compensarea amplasării oarecum (și momentan) izolată a ansamblului.

Prin diversitatea spațiilor publice create, amploarea zonelor verzi și de recreere, imobilul întregește și potențează așadar ansamblul rezidențial din care face parte și facilitează astfel nașterea unei comunități, în care intimul, firescul locuirii și sentimentul apartenenței să existe cu adevărat.