StudioA19 . Proiectare apartamente

FDN / Conversie funcTionalA Si reabilitare imobil

• stadiu : santier in lucru

• proiect arhitectură : Studio A19

• colaboratori specialitati: structură | Rofer Studio , instalații | Maxart Engineering

• functiune : imobil apartamente

• ‍amplasament  : Bucuresti | Romania


modificare bloc StudioA19

Proiectul presupune conversia unui atelier de producție profile metalice într-un imobil de locuințe colective, alcătuit din nouă apartamente de trei camere și trei studiouri.

Propunerea a păstrat volumetria generală a construcției existente (P+E+M), urmărind generarea unei imagini unitare la nivelul fațadei, prin crearea unor registre orizontale și ierarhizarea dimensiunilor golurilor în concordanță cu funcțiunile camerelor ce le deservesc. Această unitate este întărită și de apariția unor noi terase, a căror închidere parțială (de tip verandă) se realizează pe o structură metalică de țeavă pătrată, elemente ce crează un anume dinamism volumetric. Acoperișul în șarpantă a fost păstrat, însă ușor reconfigurat, astfel încât la nivelul mansardei a apărut o terasă continuă pe toate laturile clădirii, printr-o retragere a închiderii fațadei.

Cele trei niveluri ale imobilului prezintă o planimetrie similară (cu câte patru apartamente pe etaj), însă la parter, datorită înălțimii libere existente mari, au apărut local unele zone de supantă. Alături de verandele închise și terase, aceste spații apar ca mici anexe ale locuinței, zone adosate funcțiunilor de bază, menite să îmbogățească experiența locuirii.

Terenul liber din fața clădirii a fost destinat creării unui mic parc, în timp ce apartamentele de la parter au câte o curte privată, aceste două elemente asigurând o zonă tampon între spațiul public și cel privat, o abordare cumva atipica zonei si tipului de dezvoltare.

 
FDN_existent.jpg
 
Planimetrie initiala

Planimetrie initiala

Planimetrie propusa

Planimetrie propusa