MGH/ IMOBIL SERVICII SOCIALE

• stadiu : in lucru

• proiect architectura : Studio A19

• functiune : Conversie și reabilitare imobil servicii de asistență comunitară + construcție sală de întâlniri și depozit


• F u n c ț i u n e :
Un adăpost destinat aparținătorilor copiilor bolnavi din Romania. Un loc unde părinții veniți din provincie pot sta pe durata tratamentului copiilor lor, să le fie aproape. Un loc unde părinții se pot odihni între vizitele la spital și unde pot participa la consiliere de grup. 
Un loc unde copii veniți din provincie pot locui atunci când sunt sub tratament ce nu necesită spitalizare continuă. Un loc unde acesti copii se pot juca și își pot impărtăși unii altora din puterea lor.

• ‍C o n c e p t :
Imaginea trebuia să fie una jovială, care să stârnească entuziasm în copiii și părinții care vor călca pragul “casei” și să le ridice moralul, dar în același timp să fie discretă și ordonată într-un context urban haotic. 
Lucrând la un proiect cu o tematică atât de sensibilă, ne-am dorit o soluție care să nu epateze vizual , să fie accesibilă și ușor de implementat la nivel de intervenție pe existent, dar care să aibă capacitatea de a transmite destinatarului calm , siguranță, încredere, empatie, speranță. ‍• Un loc care sa te ghideze.